mail_icon
phone_icon

Bel ons:
088 - 238 3700

Bevallingslijn (24/7 bereikbaar):
088 - 238 3773

aanmelden_icon

Aanmelden voor kraamzorg?

Aanmelden

Borstvoeding

Btk kraamzorg voor al uw kraamperiode

Borstvoeding

Als het lukt is, is borstvoeding het beste dat je je kindje kunt bieden. Moedermelk bevat immers alle noodzakelijke voedings- en afweerstoffen om gezond te groeien en zich te ontwikkelen. En het is natuurlijk meteen beschikbaar, op maat gedoseerd en precies op temperatuur. Baby’s vinden het fijn en veilig om bij hun moeder aan de borst te drinken.

Borstvoeding heeft een grote kans van slagen als je vertrouwt op je eigen intuïtie en je gesteund voelt door je partner. Gun jezelf en je baby tijd om te oefenen in een ontspannen sfeer.

BTK Kraamzorg is in het bezit van het WHO/UNICEF-certificaat van de Stichting Zorg voor Borstvoeding. Dit betekent dat bij ons borstvoeding hoog in het vaandel staat. Borstvoeding vormt immers nog steeds de beste start voor je pasgeboren kindje. Onze kraamverzorgende helpt en ondersteunt jou om borstvoeding te laten slagen. Hiervoor zijn ze speciaal opgeleid en worden ze continu bijgeschoold. Waar nodig worden handige hulpmiddelen en/of een lactatiekundige ingeschakeld.

Wij werken met de Tien vuistregels voor het welslagen van de borstvoeding van WHO/Unicef. Deze vuistregels houden in dat alle instellingen voor moeder- en kindzorg er zorg voor dienen te dragen:

  • dat zij een borstvoedingsbeleid op papier hebben, dat standaard bekend wordt gemaakt aan alle betrokken medewerkers.
  • dat alle betrokken medewerkers de vaardigheden aanleren, die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van dat beleid.
  • dat alle zwangere vrouwen voorgelicht worden over de voordelen en de praktijk van borstvoeding geven.
  • dat moeders binnen een uur na de geboorte van hun kind geholpen worden met borstvoeding geven.
  • dat aan vrouwen uitgelegd wordt hoe ze hun baby aan moeten leggen en hoe zij de melkproductie in stand kunnen houden, zelfs als de baby van de moeder gescheiden moet worden.
  • dat pasgeborenen geen andere voeding dan borstvoeding krijgen, noch extra vocht, tenzij op medische indicatie.
  • dat moeder en kind dag en nacht bij elkaar op een kamer mogen blijven.
  • dat borstvoeding op verzoek wordt nagestreefd.
  • dat aan pasgeborenen die borstvoeding krijgen geen speen of fopspeen gegeven wordt.
  • dat zij contacten onderhouden met andere instellingen en disciplines over de begeleiding van borstvoeding en dat zij de ouders verwijzen naar borstvoedingorganisaties.

Kraamzorg nodig?

Aanmelden

BTK-kraamzorg voor de beste kraamzorg 2

Kraamverzorgenden met een hart van goud

Onze kraamverzorgenden doen er alles aan om je kraamtijd zo onvergetelijk mogelijk te maken.

Maak kennis met onze teams

Zwanger?

Er komt van alles op je af…

Goed bedoelde adviezen, noodzakelijke tips… hoe maak je het onderscheid? Met onze kennis en ervaring hebben we een handige pagina gemaakt met tips voor een gezonde zwangerschap. Ook vind je informatie over de benodigdheden voor je bevalling en nog veel meer.

Lees er alles over

vogel

Score | BTK Kraamzorg

Klanttevredenheid

Bij BTK Kraamzorg staat de kwaliteits- en serviceverlening hoog in het vaandel. Het is dan ook niet voor niets dat BTK Kraamzorg een hoge klanttevredenheid kent. Hier zijn wij trots op.

De cliënt wordt tijdens de kraamperiode telefonisch benaderd en gevraagd of alles naar wens en conform afspraak verloopt. Ook na de kraamperiode vragen wij digitaal feedback. Mede door deze uitkomsten kunnen wij sturen op zowel de kwaliteit van de organisatie als op de kraamzorg.