mail_icon
phone_icon

Bel ons:
088 - 238 3700

Bevallingslijn (24/7 bereikbaar):
088 - 238 3773

aanmelden_icon

Aanmelden voor kraamzorg?

Aanmelden

Kraamzorg na verlies

Btk kraamzorg voor al uw kraamperiode

Kraamzorg na verlies

Dan gaat het mis..

Kraamzorg bij stilgeboren kindje

Soms loopt het anders dan gehoopt en overlijdt een kindje. Dit kan gebeuren tijdens de zwangerschap, de bevalling of kort daarna. Je bent mama, papa of grote zus of broer geworden maar jullie leven staat stil. Er volgt een tijd vol verdriet, boosheid, verwarring en een groot gevoel van onmacht. Een moeilijke en emotionele periode waarin je veel moet regelen en beslissingen moet nemen. BTK Kraamzorg staat ook in deze periode voor jullie klaar.

Een kraamverzorgende kan van grote  waarde zijn in deze roerige tijd voor jou, je partner en jullie gezin. Een begrijpende  blik, luisterend oor, praktisch  advies, zorg voor andere gezinsleden en het huishouden draaiende houden. In deze periode staan jullie wensen en behoeften centraal. Ook houdt de kraamverzorgende jouw conditie nauwlettend in de gaten. Je bent moeder geworden en dus kraamvrouw. Het is daarom belangrijk om de juiste hulp te ontvangen en dat de standaard controles worden uitgevoerd.

Vergoeding van de zorg

Of je in deze periode hulp en steun wilt van een kraamverzorgende bepaal je zelf. Op je verzekeringspolis staat of je deze zorg vergoed krijgt. Officieel kun je vanaf de 24e week van je zwangerschap zorg ontvangen, echter BTK Kraamzorg gaat hiermee soepeler om. Wij vinden de zorg in deze verdrietige periode van groot belang voor jouw gezin.

Herinnering

De kraamverzorgende kan jullie helpen bij het maken van tastbare herinneringen die later van grote waarde blijken te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een voet- of handafdrukje of een tekening van andere kinderen. Diverse stichtingen zoals  ‘Stichting Make a Memory’ en ‘Stichting Still Fotografie’ kunnen  hierin ook iets betekenen voor jullie.

Stichting Make a Memory vervaardigt foto’s van overleden baby’s vanaf 23 weken zwangerschap en kinderen tot en met zeventien jaar. De fotografie vindt plaats in het ziekenhuis of in de thuisomgeving. Voor ouders wordt de fotografie kosteloos uitgevoerd door de stichting.

Stichting still verzorgt de fotografie van overleden baby’s. De fotografie wordt kosteloos uitgevoerd.

Andere relevante sites:

www.stichtingjongehelden.nl
www.sterrenkindje.nl
www.vlindersite.nl
www.kindermandjes.nl 

http://stichtingpheron.nl/

www.lieve-engeltjes.nl

www.achterderegenboog.nl

 

Meer informatie?

BTK Kraamzorg staat voor jullie klaar. We zijn 24/7 bereikbaar op 088 – 238 3700.

Meer informatie

Heb je vragen over onze kraamzorg?

Stel een vraag

Kraamzorg nodig?

Aanmelden

Score | BTK Kraamzorg

Klanttevredenheid

Bij BTK Kraamzorg staat de kwaliteits- en serviceverlening hoog in het vaandel. Het is dan ook niet voor niets dat BTK Kraamzorg een hoge klanttevredenheid kent. Hier zijn wij trots op.

De cliënt wordt tijdens de kraamperiode telefonisch benaderd en gevraagd of alles naar wens en conform afspraak verloopt. Ook na de kraamperiode vragen wij digitaal feedback. Mede door deze uitkomsten kunnen wij sturen op zowel de kwaliteit van de organisatie als op de kraamzorg.