mail_icon
phone_icon

Bel ons:
088 - 238 3700

Bevallingslijn (24/7 bereikbaar):
088 - 238 3773

aanmelden_icon

Aanmelden voor kraamzorg?

Aanmelden

Kunstvoeding

Btk kraamzorg voor al uw kraamperiode

Kunstvoeding

Borstvoeding is de beste start voor je baby! Helaas lukt dit in sommige gevallen niet of wil je dat zelf niet. Kunstvoeding via de fles is een goed alternatief. Kunstvoeding wordt gemaakt van dierlijke en plantaardige stoffen. In poedermelk zitten alle benodigde voedingsstoffen. Deze stoffen beschermen je baby niet tegen infecties en ziekten. Standaard zuigelingenvoeding ‘0-6 maanden’ kun je meteen vanaf de geboorte geven. Er zijn veel verschillende merken en soorten kunstvoeding te koop. Alle merken in Nederland moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Het maakt niet uit welk merk je kiest. De hoeveelheid voeding die je baby per 24 uur mag krijgen, bepaal je in overleg met je kraamverzorgende en verloskundige.

Bij het geven van de fles is je intuïtie net zo belangrijk als bij het geven van de borst. Je kraamverzorgende leert je alles over het bereiden van de kunstvoeding en begeleid je bij het leren en herkennen van voedingssignalen en het geven van de fles.

Meer informatie

Heb je vragen over Borstvoeding?

Stel een vraag

Zwanger?

Er komt van alles op je af…

Goed bedoelde adviezen, noodzakelijke tips… hoe maak je het onderscheid? Met onze kennis en ervaring hebben we een handige pagina gemaakt met mooie tips leest, links naar handige websites.. en meer!

Lees er alles over

vogel