mail_icon
phone_icon

Bel ons:
088 - 238 3700

Bevallingslijn (24/7 bereikbaar):
088 - 238 3773

aanmelden_icon

Aanmelden voor kraamzorg?

Aanmelden

Gezond zwanger

Btk kraamzorg voor al uw kraamperiode

Gezond zwanger

In deze periode is het belangrijk om goed naar de signalen van je lichaam te luisteren. Zorg goed voor jezelf! Daarnaast is er een aantal zaken waar je extra op moet letten. Hierover geven wij jou graag tips en adviezen.

Eet tijdens je zwangerschap gezond en gevarieerd. Voor een uitgebreid advies adviseren wij je de website van het voedingscentrum. Hierop staat belangrijke informatie over voeding tijdens je zwangerschap en de schijf van vijf. Ook zijn er een aantal producten die je in de zwangerschap beter niet kunt eten.

Klik hier voor meer informatie:

https://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-kind-en-ik/zwanger.aspx

Foliumzuur is een vitamine die de kans op een open ruggetje, hazenlip of open gehemelte verkleint bij je baby. De hoeveelheid foliumzuur die je binnenkrijgt via de voeding is meestal niet genoeg. Gebruik elke dag één tablet van 0,4 of 0,5 milligram vanaf het moment dat je zwanger wilt worden. En ga hier de eerste 10 weken van je zwangerschap mee door. Foliumzuur is zonder recept te verkrijgen bij de apotheek, drogist of supermarkt.

Vitamine D zorgt voor een goede groei van je kindje. Vanaf het moment dat je zwanger wilt worden kun je ook al beginnen met het slikken van 10 microgram vitamine D per dag. Je kunt het je hele zwangerschap gebruiken.

Roken en meeroken tijdens de zwangerschap is erg slecht voor je baby. Ook heb je zelf meer kans op complicaties. Probeer daarom voor je zwangerschap al te stoppen met roken of direct zodra je weet dat je zwanger bent.

Lees hier meer:

https://www.rokeninfo.nl/publiek/zwangerschap-en-opvoeding/tijdens-de-zwangerschap

Het is belangrijk om geen alcohol te drinken tijdens de zwangerschap. Alcohol vergroot de kans op een miskraam of kan aangeboren afwijjkingen veroorzaken.

Lees hier meer:

http://www.alcoholenzwangerschap.nl/nl/ik_ben_zwanger/gevolgen.html

Drugsgebruik vergroot de kans op problemen tijdens de zwangerschap en/of geboorte. Als je drugs gebruikt, vertel dit dan aan je verloskundige of gynaecoloog zodat je begeleid kan worden in het stoppen.

Tijdens de zwangerschap moet je oppassen met het gebruik van medicijnen. Niet alleen met voorgeschreven medicijnen maar ook met medicijnen die je koopt bij de apotheek en drogist. Vertel je verloskundige of gynaecoloog dat je medicijnen gebruikt en welke zodat zij kunnen beoordelen of deze medicijnen gebruikt mogen worden. Daarnaast is het ook belangrijk om bij je eigen huisarts en apotheek aan te geven dat je zwanger bent.

Blijf lekker sporten tijdens je zwangerschap. Lichaamsbeweging heeft hierop een positief effect. Het verbetert je uithoudingsvermogen en stimuleert de bloedsomloop. Na je bevalling ben je sneller weer in vorm. Voor de meeste sporten geldt dat zolang jij je er prettig bij voelt je ermee door kunt gaan. Luister wel goed naar je lichaam en doe het rustiger aan als je klachten hebt. Neem geen onverantwoorde risico’s. Sporten waar veel lichaamscontact bij is, met name in het buikgebied en sporten waarbij je gemakkelijk kunt vallen, zijn nu af te raden. Denk bijvoorbeeld aan: hockey, vechtsporten, volleybal, voetbal en skiën. Rechte buikspieroefeningen kun je beter achterwege laten in de zwangerschap.

Zolang je zelf zin hebt in vrijen, kan je dit de hele zwangerschap doen. Alleen niet in geval van bloedverlies of als je vliezen gebroken zijn. Door te vrijen kan je geen miskraam krijgen of te vroeg bevallen. Als je problemen hebt met vrijen of je hebt vragen, kan je dit bespreken met de verloskundige of gynaecoloog.

Meer informatie

Heb je vragen over onze kraamzorg?

Stel een vraag

Kraamzorg nodig?

Aanmelden

BTK-kraamzorg voor de beste kraamzorg 2

Kraamverzorgenden met een hart van goud

Onze kraamverzorgenden doen er alles aan om je kraamtijd zo onvergetelijk mogelijk te maken.

Maak kennis met onze teams

Zwanger?

Er komt van alles op je af…

Goed bedoelde adviezen, noodzakelijke tips… hoe maak je het onderscheid? Met onze kennis en ervaring hebben we een handige pagina gemaakt met mooie tips leest, links naar handige websites.. en meer!

Lees er alles over

vogel

Score | BTK Kraamzorg

Klanttevredenheid

Bij BTK Kraamzorg staat de kwaliteits- en serviceverlening hoog in het vaandel. Het is dan ook niet voor niets dat BTK Kraamzorg een hoge klanttevredenheid kent. Hier zijn wij trots op.

De cliënt wordt tijdens de kraamperiode telefonisch benaderd en gevraagd of alles naar wens en conform afspraak verloopt. Ook na de kraamperiode vragen wij digitaal feedback. Mede door deze uitkomsten kunnen wij sturen op zowel de kwaliteit van de organisatie als op de kraamzorg.